Payment/FAQ?

Soalan: Adakah CLUBS yang anda jual adalah original, authentic?

  • Jawapan: Yes, every clubs yang saya jual adalah original and authentic. If you find out that my set is not authentic, don`t hesitate, please sent it back to me within 7 days and i will refund your money straight away. My Customer SATISFACTION is my motto. I will serve you as GOOD as i can. BUT please do not try it on ground (atas tanah) so that i can return it happily to the suplier.

Soalan: How to make the payment?

  • Jawapan: So far, saya lebih prefer guna bank transfer to my MAYBANK acc. BUT if you thinks that i will cheat you, you also can pay me via PayPal/credit card (we already have Paypal merchant acc – safe and secure). Transfer duit, sent me your transaction number than i will proceed with the order.

Soalan: Boleh tak order dahulu, get the barang then baru bayar?

  • Jawapan: Dulu saya terima cara tersebut, tapi biasa la kan, tak semua manusia jujur (bukan anda, anda tidak tergolong dalam golongan tersebut hehe). Learn from the mistake. Sorry sangat. Saya follow the rule of internet business, you pay than you will get the item.

Soalan: Bleh saya bayar deposit or separuh dulu?

  • Jawapan: Maaf yer. Its also will create a problem.

Soalan: Boleh percaya ker?

  • Jawapan: No problem with the question, biasa la kan nak kasi duit kat orang yang kita tak kenal. This is the trick, you pay to my Maybank acc, definitely the Bank got all my personal data (dan anda pun tahu it`s not easy nak bukak acc di Maybank), if you think that saya telah menipu, just make a report to Maybank then i will ‘die’ hehe. Takan saya nak musnahkan hidup saya hanya dengan wang seribu dua. I do what i love to do for a living and its all about GOLF hehe.

Soalan: How long boleh saya dapat barang yang saya order?

  • Jawapan: For the clubs/item that available in Malaysia, the shipment will take around 1 -2 working days only.  Tapi jika anda order hari minggu (sabtu or ahad), hari isnin baru boleh saya boleh proceed with the order. penghantaran adalah menggunakan perkhidmatan GDex sahaja. So far the service was very reliable.
  • If the items was still in USA, then the shipment will take around 5-10 working days.

Soalan: Selain daripada barang yang di display, boleh tak tolong saya dapatkan barangan lain?

  • Jawapan: Em, customer punya pasal saya boleh cuba, tapi saya tak berjanji boleh dapatkan.  InsyaAllah.

Soalan: Bagimana dengan kos penghantaran?

  • Jawapan: We were registered company and also had an registered acc with GDex and we received Verry GOOD offer from them on the shipment.
  • Within Semenanjung Malaysia (Next Day Delivery) One set of iron RM25 and for 1-4 pieces RM10.
  • FREE  to Semenanjung Only
  • Sabah/Sarawak/WP Labuan (iron set) – RM60 and for 1-4 pieces of irons RM40.
  • So don`t worry bout the shipment costing. So far the service was excellent.

———————————————————————————

The Term & Condition (Please read and understand)

Returns & Refunds

  • Satisfaction Guaranteed – If you are not totally satisfied with an item that you purchase, you may return it in its original, new condition within 30 days of purchase for a full product refund. Clubs may not be returned after they have been used. Balls, bags, shoes may not be returned in used condition unless defective or unless covered by manufacturers warranty.If the return is due to a product misrepresentation or product defect, we will refund your shipping charges. If returned for other reasons, shipping charges will not be refunded.
  • Incorrect Item Delivered – If we deliver the wrong item to you, we will pick up the item and deliver you the correct item completely at our expense.
  • Wrong Size – If you purchase an item that does not fit you correctly, like shoes or gloves, you may ship the item back to us, in new and unused condition, and we will replace it with the correct size if available. Returns and shipping charges due to mis-sizings are at customer expense.
  • How To Contact Us – If you have any other questions or concerns about our product, please contact us at your convenience.

———————————————————————————

Anda Bersetuju Untuk Membeli?

1) Membuat pesanan dengan mengisi semua butir-butir yang diperlukan.

2) Tunggu panggilan dari pihak kami untuk langkah seterusnya. Jika anda memerlukan respond yang cepat, anda boleh menghantar SMS ataupun menalifon terus kepada kami.

THANKS AND HAPPY GOLFING…

Still not clear? NO problem, don`t hesitate just sent me mail, call or SMS and then i will try to solve your puzzle. Anyway Thanks.

12 Responses

  1. Budakboy, i ni baru nak berjinak dgn golf !

    Dr info yg saya gather, model Mizuno Mx950 (graphite) iron set memang forgiving utk beginner and is a keeper kata org.

    Model bertha 2008 falls second in the list .

    Tersangat la bagus kalau saudara boleh source this model and kalau saudara tinggal di subang atau shah alam , saya boleh jumpa and bayar terus kat saudara. tak kisah hari dan masa yg termudah buat saudara.

    lagi satu, you ada keep stock tak model Nickent 3dx combo ni.

  2. Hai, thanks for the question. Ok i will try cx for the Mx 950. Saya actually jual barang yang saya dah pernah guna dan feel good bout it then baru saya jual. Tapi takper, costumer come first hehe. For nickent actually saya ada satu demo stock kat Pro Shop di Kuantan, kat Subang abis stock. Tapi kalu awak nak order saya akan cx the stock for you. Set nie very HOT item, kat Malaysia susah nak dapat, kat singapore ada satu Nickent Super Store dan Iron set saja berharga Dolar Sing 2000++(My Custmer kasitau saya).

  3. Thank you for the fast reply. More question from me …:-)

    Demo set is brand new set or used ?

    Driver Nickent 3dx berapa cost ?

    Putter of the same brand berapa cost ?

    Masuk semua sekali berapa cost lak….ni sedang berminat and nak kira kira budget la ni.

    Sbg incentive , tambah tambah la goodies mcm bag head cover etc..amacam ?

    Akhir sekali , with the same setup for Wilson staff Di7 tu , mana lebih murah and forgiving utk beginner ?

    Jawab jgn tak jawab

  4. Hehe ok saya jawap, jawap jangan tak jawap hehe. Sorry lambat reply, on the way blik kg, weekend husband hehe. Em for that demo set saya letak kat Pro Shop Kuantan, that demo set is new, but bila dah jadi barangan demo club tue yang dah bertukar kepada used club. Ok untuk driver, kalu baru RM 550 boleh dapat, tapi kat saya ada satu demo set kat Sg. Buloh (tak pernah masuk green, driving range jer, BERKILAT lagi dan include head cover hehe). Yang tue kalu betul2 berminat saya boleh kasi RM 400 jer. Pay upon dilivery. Untuk putter, bagi set nie takder, sorry sangat. Actually this nickend set is suitible for mid to high handicapper. Sesuai untuk beginner and a good club also.
    For D17, set nie is more towards mid handicapper but is also suitable to begginer, dont worry. Selalunye (memang selalupun), good set dia tak jual in complete set, dia stand alone. Saya hanya jual iron set jer, puter untuk set nie serasa saya takder dikeluarkan, Di7 is only for iron. Tapi untuk wilson banyak la jenis puter dia. Kalu nak maklumat lanjut boleh lawati laman web Wilson Staff or TGW.Com for the reviews. Boleh saya tau brapa budget then i can advice which is suitable.

  5. Kalau budget saya dalam RM1K, which set that your recommend? I am using a very old second/third hand irons… Nickent… but thinking of changing it to more latest one lah… still at driving range only, 2-3 times at green. Rugi bola masuk kolam ajer…

    Hope can get your advice lar… thanks.

  6. Ok for the begginer as what i mention earlier, saya prefer Di7. Tapi kalau betul2 beginer saya prefer Pro Kenex (tapi saya tak jual hehe). But lepas tue kena upgrate jugak hehe…Di7 dah well known. Padrig Harinton punya team hehe…Actually dulu saya ada jual Nickent 3DX, face dia besar, easy to hit and also sesuai for begginer.

  7. Salam, do you sell Wilson staff hybrids steell full set at your pro shop Kuantan? Just tanya…if yes..saya berminat nak membelinya. Berapa harga dia skrg?

  8. Salam en Raja, maaf lambat reply. Untuk Wilson so far out of stock. Maaf sangat. Kalau ada stock nanti saya info, inysaAllah…terima kasih…selamat bergolof =)

  9. Salam, ada jual kasut golf tak?

  10. Salam tuan Syed, maaf sangat-sangat. Saya jual set golf jer. Terima kasih tuan sudi bertanya =)

  11. Bole dpt kn no contx awak x…nak tanya pasal set golf or email sy dania.dmn7789@yahoo.com

  12. Salam puan Nia, maaf tak perasan komen puan. Boleh puan hubungi saya di 018-3696451.

    In shaa Allah saya bantu sebaik mungkin =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: